Hakkımızda

Tüm dünyada gittikçe daha çok önem kazanan öğretmenlerin mesleki gelişimi doğrultusunda yüksek lisans programlarının önemi giderek artmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan “2023 Eğitim Vizyonu Belgesinde” de öğretmenlerin donanımlarını artırmak, onları hayat boyu öğrenen bireyler haline getirebilmek için üniversitelerle işbirliklerinin kurulması ve bu doğrultuda yüksek lisans yapmaları için olanak sağlanması hedeflenmektedir. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm düzey okullarda İngilizce derslerini yürüten öğretmenlerin alanları ile ilgili gelişmeleri yakından takip ederek, meslektaşları ile paylaşabilecekleri, güncel öğretim yöntemlerini ve araştırmaları öğrenerek kendi derslerinde doğrudan kullanabilecekleri bilgilerle donanacağına inandığımız bu programın onlar için son derece yararlı olduğu düşünülmektedir.

Ülkenin farklı yerlerinde, Türk Eğitim Derneğine bağlı 40 TED okulunda görev yapan İngilizce öğretmenlerinin güncel teori ve uygulamalarla donatılarak mesleki gelişim ihtiyaçlarını karşılamak da bu programın önemini artırmaktadır.

Üniversitelerin Yabancı Diller Yüksek Okullarında görev yapacak öğretim görevlilerinin de işe alınabilmesi için yüksek lisans derecesine sahip olmaları gerekliliği, bu programa alanda duyulan ihtiyacı açıklamaktadır. Bu yüksek lisans programını tamamlayan öğrenciler öğretim görevlisi olarak Yabancı Diller Yüksek Okullarında görev yapabilecek ve çeşitli alanlarda çalışma fırsatına sahip olacaklardır. Üniversitelerde araştırma görevlisi olarak görev yapacak geleceğin bilim adamlarının yetişmesinde aranan yüksek lisans şartı, bu programda yüksek lisans yapmanın önemini arttırmıştır.

Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programları, TEDÜ Kalite Belgesi çerçevesinde, İngilizce olarak yürütülür.